Kafa ve Omuz (Head and Shoulder) Grafik Paterni Teknik Analizi ve Para Kazanma Stratejisi

 

Kafa ve omuz paterni diğer bir trend dönüşüm simgesidir. Patern üç farklı yüksek noktanın kendini göstermesi ile ortaya çıkar. Bunlar sırasıyla, omuz, kafa ve omuzdur. Boğaz çizgisi bu üç yükselişin oluşturacağı çukur noktaların ikisinin birleştirilmesi ile çizilebilir. Bu çizginin eğimi ise yukarı veya aşağı yönlü olabilmektedir. Genel olarak eğim aşağı yönlü ise daha güçlü bir sinyal olduğu düşünülür.

 

 

Kafa ve Omuz Paterni Ön Belirtileri Teknik Analizi
Kafa ve Omuz Paterni Ön Belirtileri Teknik Analizi

 

 

 

Yukarıdaki grafikte, açık olarak kafa ve omuz paterni görülebilmektedir. Paterndeki en yüksek noktayı ikinci yükselişin oluşturduğu kafa oluşturmaktadır. Diğer iki yüksek nokta olan iki omuz noktası kafanın oluşturacağı yükselişi geçmemektedir.

 

 

Bu formasyonda boğaz çizgisinin hemen altında satış kararı alınabilir. Çıkış hedefi olarak ise, kafa ile boyun çizgisi arasındaki mesafe yol gösterici olacaktır. Bu mesafe aynı zamanda fiyatın ne kadar düşeceğini gösterir.

 

 

Kafa ve Omuz (Head and Shoulder) Paterni Çıkış Stratejisi
Kafa ve Omuz (Head and Shoulder) Paterni Çıkış Stratejisi

 

 

 

Grafikte gördüğünüz gibi, fiyat boğaz çizgisinin altına indikten sonra, kafa ile boyun çizgisi arasındaki mesafe kadar aşağı inmiştir.