Hangi analiz türü daha iyidir? Teknik analiz mi yoksa temel analiz mi?

Bu soru foreks piyasasında sorabileceğiniz en önemli ve pahalı sorudur. Dünya üzerinde çok güçlü bir şekilde temel analizi tercih edenler olduğu gibi aynı şekilde teknik analizi tercih edenler de bulunmaktadır.

Fundamentalistler, sadece temel ekonomik olayların piyasayı yönlendirdiğini söylerken, teknik analizin sadece rastlantısal olduğunu ileri sürerler.

Diğer taraftan tam aksi şekilde teknik analistler de tüccarların tek dikkat etmesi gereken noktanın fiyat hareketleri olduğunu ve piyasaya ilişkin tüm bilgilerin bu hareketler içerisinde oluştuğunu düşünürler.

Tavsiyemiz, her iki taraf için de radikal olmamak, orta yollu hem temel görüşleri savunan hem de teknik çalışmaları içeren bir strateji içerisinde olmanızdır.

Somut bir örnek vermek gerekirse,
Teknik olarak grafiklerinize bakıyorsunuz ve harika bir ticaret fırsatı yakaladınız. Hemen pozisyonunuzu aldınız ve trendin doğru yönde ilerlemesini izliyorsunuz.
Fakat birdenbire, tam aksi yönde 30 piplik bir hareket gördünüz. Neden? Tam o anda faizlere ilişkin merkez bankası açıklama yaptı. İşte bir anda bütün ticaret planınız suya düştü.